Wat is BSR?

BSR richt zich niet specifiek op een ziekte of lichamelijk probleem, maar op het vrijmaken van lichaamsspanning (bodystress).

BSR verbetert het zelfgenezend vermogen van het lichaam waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen van klachten. Als het niveau van stress voor ons lichaam te hoog wordt, gaat het zich daartegen beschermen door spieren vast te zetten. Met stijfheid, pijn en/of zwelling als gevolg. Dit is een natuurlijke, beschermende reactie van het lichaam, een signaal om rustig aan te doen, zodat het lichaam de kans krijgt om te herstellen. Wordt dit signaal genegeerd, dan zal het lichaam in deze beschermende fase blijven en de spanning op een dieper niveau in de spieren vastzetten, met als gevolg meer pijn en klachten.

Door de vastgezette spierspanning wordt het functioneren van ons zenuwstelsel negatief beïnvloed. De communicatie van en naar de hersenen verloopt niet meer optimaal en het zelfherstellend vermogen wordt geblokkeerd.

Door het negeren van signalen, stapelt de spanning zich als het ware op in ons lichaam. Het natuurlijk herstellend vermogen en daarmee de gezondheid van het lichaam neemt door iedere laag spanning steeds verder af. Het lichaam kan dan wel wat hulp van buitenaf gebruiken om de opgedane lichaamsspanning los te laten.

Een BSR practitioner (behandelaar) kan door middel van een spierreflex-test de locatie en richting van de spierspanning bepalen. Daarna zal door middel van lichte en handmatige impulsen de spanning worden losgemaakt. De hersenen krijgen door deze impulsen als het ware een seintje (de eerder genoemde hulp) van buitenaf om de opgebouwde spanning los te laten. Door het loslaten van de spierspanning zal de zenuwcommunicatie weer op gang komen, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer optimaal kan gaan functioneren.

 ‘BSR verbetert het zelfherstellend vermogen van het lichaam’

Meer informatie? Neem contact met ons op! Tel. 06-11 152 258